Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στα σύνορα Βουλγαρίας με Ελλάδα. Το φιλμ ανοίγει με μια οδική ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι στα αριστερά βρίσκεται η Βουλγαρία. Βλέπουμε τα σύνορα καθώς και τη σημαία της Βουλγαρίας ενώ ο κινηματογραφιστής έχει σταματήσει σε ένα αναψυκτήριο/καφέ με την επωνυμία CORECOM και εστιάζει σε μια γυναίκα που έρχεται προς το μέρος του κρατώντας μια σφολιάτα. Ο φακός μας δείχνει το μέρος και τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής. 

Η εικόνα αλλάζει με τη γυναίκα να τραβάει φωτογραφίες το τοπίο και την κάμερα να εστιάζει σε μια πινακίδα που γράφει ότι η Σόφια είναι ευθεία. Στη συνέχεια, στέκεται για λίγο σε ένα τρακτέρ που κάνει γεωργικές εργασίες καθώς και μια γυναίκα της περιοχής. Ακολουθούν πλάνα του δρόμου από το εν κινήσει αυτοκίνητο, ενώ λίγο πιο μετά ο κινηματογραφιστής έχει κάνει μια στάση στην άκρη του δρόμου και η γυναίκα απολαμβάνει ένα ρόφημα. 

Το ταξίδι συνεχίζεται με πλάνα από τη διαδρομή, με την κάμερα να εστιάζει σε διάφορες επιβλητικές πινακίδες του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας, όπου ξεχωρίζει το πορτρέτο του ιδρυτή του κόμματος, Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ Νικόλοφ (Димитър Благоев-Дядо).

Το φιλμ κλείνει με το καταπράσινο τοπίο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
69

Φορμά
Super 8mm