Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Τήνο, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από το λιμάνι με το πλοίο και τα ψαροκάικα που είναι δεμένα στο λιμάνι. Ένα σύντομο πλάνο με μια γυναίκα να κάθεται σε μια καφετέρια κι απόψεις απ’ το πλοίο “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ”. Μια παρέα στέκεται δίπλα στο πλοίο κι ο άντρας χαιρετάει με τον φακό με το καπέλο του κι επιστροφή στις απόψεις του πλοίου.

Βλέπουμε μια ακόμα παρέα που στέκεται δίπλα σ’ ένα κότερο κι έπειτα ο φακός ακολουθεί για λίγο ένα ζευγάρι που κάνει την βόλτα του. Ακολουθούν πλάνα τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου ή Παναγία της Τήνου με το ζευγάρι και την παρέα του να επισκέπτονται τον ναό καθώς κι ένα πανοραμικό με την θέα. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει απόψεις της εκκλησίας με το περίτεχνο καμπαναριό κι εστιάζει στις γυναίκες της παρέας του. Η κάμερα μας δείχνει πλάνα από ένα σοκάκι της Τήνου με κόσμο να πηγαινοέρχεται και έπειτα εστιάζει στο καμπαναριό της Μονής Κεχροβουνίου – Αγίας Πελαγίας (Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (της Κυρίας των Αγγέλων)–το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας) με το και το βουνό Εξώμβουργο να ξεχωρίζει πίσω του.

Το φιλμ κλείνει με μια ολάνθιστη τριανταφυλλιά, ένα μικρό εκκλησάκι καθώς κ ένα πανοραμικό με την θέα απ’ το -κατα πάσα πιθανότητα- χωριό Τριαντάρος.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Πιέρρος, Πιερρής

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
230

Φορμά
8mm