Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Νative quarter ονομάζεται μια παραδοσιακή ινδική συνοικία, την οποία ο κινηματογραφιστής περιηγείται ως επιβάτης τρίκυκλου ποδηλάτου.

Κινηματογραφεί την διαδρομή του, κατά τη διάρκεια της οποίας βλέπουμε από το πόδι του οδηγού του, που κάνει πετάλι, μέχρι μια άναρχη κυκλοφοριακή συμφόρηση μεταξύ δικύκλων ή τρικύκλων ποδηλάτων και αυτοκινήτων, που συνοδεύεται από κόρνες και φωνές.

Όλη η περιοχή θυμίζει μια απέραντη υπαίθρια αγορά γεμάτη είτε προϊόντα τροφικής κατανάλωσης, είτε άλλα εμπορεύσιμα είδη, ενώ βλέπουμε να παρεμβάλλονται κτίσματα τοπικής αρχιτεκτονικής ιδιαίτερα περίτεχνα ή απλούστερα, καθώς και καταστήματα με τις ταμπέλες τους, ελεύθερα βοοειδή και άλλα μικρότερα ζώα να κινούνται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Κάποια στιγμή μια αντρική φωνή ακούγεται να αναγγέλλει κάτι από ένα μεγάφωνο, ενώ από άλλο ακούγεται μια Ινδή τραγουδίστρια.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
114

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Και τώρα συναντάμε το συνωστισμένο πλήθος και κάνουμε μια βόλτα σε αυτό που αρχικά ονομάζονταν Native Quarter και είναι πλέον γνωστό ως City Side.
Bonar, Andrew Graham