Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλόννησος είναι νησί του Αιγαίου πελάγους στην Ελλάδα και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Βρισκόμαστε εν πλω, με κατεύθυνση το Πατητήρι, το οποίο είναι λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού κι έχουμε την ευκαιρία να δούμε καθώς πλησιάζουμε πανοραμικά το νοτιοανατολικό κομμάτι της Αλοννήσου.

Στην άκρη του λιμανιού υπάρχει μια μικρή παραλία, που φαίνεται πως ήταν ο προορισμός του κινηματογραφιστή. Ένα μικρό ταχύπλοο που ανεφοδιάζεται καύσιμο, ένα κανό λίγο βαθύτερα, λουόμενοι, κυρίως παιδάκια, ένα μικρό πανοραμικό στο καταπράσινο ύψωμα του οικισμού, που κάνει απάνεμο το λιμάνι.

Μικρές ψαρόβαρκες, ψαροκάικα, δύο μεγάλα σκάφη, πιθανόν της γραμμής, ένας πέτρινος λιμενοβραχίονας, κι άλλα μικρά και μεγαλύτερα σκάφη στη μαρίνα, ένας άντρας φορτωμένος με σακιά περνάει, ανηφορίζοντας, δεξιά του κάδρου.

Και πάλι εν πλω, πανοραμικό στο Πατητήρι, πλάνα από παραλίες του νησιού, αλλά και του καταπράσινου τοπίου, διάσπαρτα κτίσματα, το πλοιάριο διασχίζει με ταχύτητα τα νερά του Αιγαίου και τέλος εικόνες των συνεπιβατών του κινηματογραφιστή.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
88

Φορμά
8mm